Belastingtarieven gewijzigd. Wordt de BV weer interessanter?

 
Belastingtarieven gewijzigd in 2020. Wordt de BV weer interessanter?

De belastingtarieven voor de eenmanszaken en voor de BV ondernemer zijn vanaf 2020 weer behoorlijk op de schop gegaan. En daardoor veranderd het omslagpunt waarbij het interessanter wordt om te ondernemen vanuit een B.V. in plaats van de eenmanszaak.


Belastingtarief wijzigingen voor de eenmanszaak


Vanaf dit jaar zijn er nog maar twee schijven (37% en 49,5%) in box 1 van de inkomstenbelasting. De zelfstandigenaftrek wordt de komende jaren afgebouwd en deze afbouw begint ook al in 2020. Deze wijzigingen houden in dat de belastingdruk dus veranderd over uw inkomsten.


Belastingtarief wijzigingen voor de B.V.


Bij de B.V. is een verlaging van het VPB-tarief, namelijk naar 16,5% voor de eerste schijf (tot en met € 200.000). Het tarief voor de dividenduitkeringen wordt verhoogd naar 26,25% in 2020. Deze wijzigingen houden in dat de belastingdruk dus zal veranderen om het behaalde resultaat naar privé te halen.


Het omslagpunt voor 2020.


Het omslagpunt voor 2020 ligt op ongeveer € 120.000, terwijl dit in 2019 op ongeveer € 150.000 lag. Dit komt met name door de verlaging van het tarief voor de vennootschapsbelasting. Het is vanaf 2020 dus al bij een lagere winst interessanter geworden om te ondernemen vanuit een B.V. Het exacte omslagpunt voor uw bedrijf zal berekend kunnen worden op basis van uw gegevens, aangezien dit een stukje maatwerk is op basis van uw specifieke gegevens. Heeft u daarom een resultaat vanaf ongeveer € 100.000, dan kan het wellicht al voor u aantrekkelijker zijn om vanuit te B.V. te gaan ondernemen.


Mocht u hier meer informatie over willen of laten berekenen of het voor u interessant is, neem dan contact met ons op.

Online dossier